Nöyrällä asenteella voi oppia uusia asioita

Home / Yleinen / Nöyrällä asenteella voi oppia uusia asioita

Yrittäjyyden ohessa treenaan lajia nimeltä CrossFit. Ihan perus treenaamisesta tässä ei ole kysymys, koska treenimäärä on viisi kertaa viikossa ja tavoitteena on myös hieman kisailla. Omaksi iloksi ja muiden kiusaksi. Tiukka treenitahti ottaa tietysti aikaa, mutta samalla se on antanut sekä energiaa että näkökulmia omaan työhön.

Omien pelkojen kohtaaminen on aina valaisevaa. Työssäni pistän usein asiakkaat epämukavuusalueelle ja toisinaan myös kohtaamaan omat pelkonsa. Valmentajani Jouni pisti minut koville eräässä treenissä, kun minun piti opetella käsilläkävelyä. Liike pelottaa, se on varmasti ihan luonnollista. Mutta se miten toimin, millaisen palautteen siitä sain ja miten sen vastaanotin, oli minulle yksi parhaista opeista pitkään aikaan.

Käsilläkävelytreeniin oli varattu aikaa noin 10 minuuttia. Suurimman osan ajasta pohdin, miten kaatua, ettei sattuisi. Lähinnä siis verbaalisesti häiritsin muita sekä ennen kaikkea maalasin kaikki mahdolliset uhkakuvat itselleni. Valmentaja tuli luokseni ja totesi, että usein kun kyseessä on hankala liike, alkaa selittely ja pohdinta, pitäisikö vain tehdä? Nopeana naisena heitin heti muutaman mielestäni pätevän kommentin takaisin.

Jäin kuitenkin miettimään asiaa. Lopulta kävin kiittämässä Jounia ja samalla pahoittelemassa reagointiani palautteeseen. Sillä palaute oli juuri oikea. Epämukavuusalueelle mentäessä on helpompi jäädä pohtimaan uhkakuvia. Tietysti riskit on tunnettava ja turvallisuus ennen kaikkea. Mutta mikäli seison vain jaloillani ja pohdin asiaa, en todennäköisesti koskaan opi kävelemään käsilläni. Ja kun aiheesta saa hyvän palautteen pitäisi aina sanoa KIITOS ja sulkea suu. Koska ensimmäisenä ihminen kuitenkin puolustautuu ja vasta toisena ajatuksena tulee mieleen se, että tämä olikin erittäin kehittävä kommentti.

Tämän tunnistan myös valmennuksissa. Tiukkaa palautetta toivotaan, mutta se on äärimmäisen vaikea ottaa rakentavasti vastaan. Aiheesta on tehty paljon tutkimuksiakin, mm. Marcial Losada on tutkinut huipputiimejä. Tässä tutkimuksessa yksi tekijä, joka erotti huipputiimin muista oli positiivisen palautteen suhde kriittiseen ja se oli 6:1. Eli positiivinen palaute on se, joka vie meitä eteenpäin ja hioo tiimejä yhteen. Sinne tarvitaan kuitenkin myös rakentavaa palautetta joukkoon. Rakentava palaute on osattava antaa ja ottaa vastaan, usein se vaatii ihmisten välille luottamusta. Sekä luottamuksen rakentamista että palautteen antamista ja vastaanottamista voi harjoitella ja minulle tämän aiheen pohdinta teki jälleen hyvää.

Mainittakoon vielä, että valmentajamme tekee juuri näin. Välillämme on vahva luottamus, saan erittäin paljon kannustusta ja positiivista palautetta tekemisestäni sekä sopivassa suhteessa rakentavia kommentteja.

Johanna

Comments(0)

Leave a Comment