Mikä on, ettei uudistuta?

Home / Yleinen / Mikä on, ettei uudistuta?

”Suuryritys on pahimmillaan innovaatioiden hautausmaa. Kansainväliset kokemukset kertovat, että suurista yrityksistä irtautuneet spin-offit ovat tuottaneet uusia työpaikkoja ja liiketoimintaa.” Näin toteaa Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä Talouselämässä, ja on varmasti valitettavan oikeassa: spin-offit ja startupit ovat tämän ajan muutoksen airueita. Ja sehän ei riitä.  Ilkka Halavan mukaan tämän vuosikymmenen puoliväliin mennessä suuri osa suunnittelutyöstä on muuttunut pelimuotoiseksi. Diginatiivit rynnivät työelämään, ja rytmitalous muuttaa tapaamme suhtautua työhön ja tuottavuuteen. Niin johtamisen, organisoitumisen kuin palvelukulttuurimme uudistuminen on tässä kiivaan muutoksen ajassa elinehto ja tae siitä, että myös jatkossa meillä Suomessa tehdään duunia ja kasvua. Yrityksellähän on kaksi vaihtoehtoa, kasvu tai kuolema.

 

Näin pienen yrityksen näkökulmasta sitä välillä ihmettelee, että mikä uudistumisessa voi olla niin vaikeaa? Mihin suuret yritykset kadottavat oppimiskykynsä ja ketteryytensä? Miksi mieluummin nostetaan kädet ylös ja työnnetään pää pensaaseen? Muutosjohtamisguru Kotterin sanoin: onnistunut muutos lähtee aina tunteesta, että nyt on jo kiire.  Olisi pitänyt olla jo. Turhat silottelut siis pois ja uutta kohti. Tietoa kyllä on.

Comments(1)

Leave a Comment