San Francisco – Hyvän palvelun ytimessä

Home / Yleinen / San Francisco – Hyvän palvelun ytimessä

Kun The Lean Startup –ajattelun pioneeri Eric Ries järjestää seminaarin, on sinne päästävä, vaikka se olisi San Franciscossa. Täällä me nyt olemme, Kalifornian talvessa, nauttimassa paikan tunnelmasta. Ajankohta on kylmä ja hieman harmittaa, että toppatakki jäi Suomeen. Olemme muutaman päivän ajan ehtineet tutustumaan kaupungin sykkeeseen. Molemmille San Francisco on uusi tuttavuus, joten silmät avoinna olemme täällä kulkeneet. Annoimme itsellemme luvan olla turisteja muutaman päivän. Käydä Cable Car –ajelulla, vaeltaa rannassa, nähdä merileijonien köllöttelyä, käydä shoppailemassa ja nautiskella hyvästä ruuasta.

Täällä asiakas tuntee todella olevansa kuningas ja poikkeuksetta kaikkialla törmäämme hyviin myyjiin. Onko se geeneissä? Vaiko hyvän rekrytoinnin ja valmennuksen tulos? Pieni small talk samalla, kun palvelee asiakasta, ei tunnu tungettelevalta. Äkkiä on huomannut kertovansa aika paljon itsestään sekä suunnitelmistaan. Taksikuski tarjoaa jo seuraavalle päivälle palveluitaan luvaten matkan hyvään hintaan. Kaupassa myyjä suosittelee tuotteita koko perheelle. Toimii paremmin kuin kanta-asiakasjärjestelmä. Ystävällinen jutustelu ja pienet huomionosoitukset ovat helppoja tapoja tehdä myyntiä ilman että se edes tuntuu myynniltä.  Samalla myyjä kerää asiakkaasta ja hänen ostokäyttäytymisestään paljon tietoa. Yleensä kuulee sanottavan, ettei se sovi meidän kulttuuriin. Miksei? Hyvästä asiakaspalvelusta nauttiminen ei ole kulttuurisidonnainen asia. Jokainen haluaa tulla huomioiduksi ja kuulluksi. Haluamme olla tärkeitä. Loppu viimeksi tämä tunne on erittäin helppo saada aikaan.

Comments(0)

Leave a Comment