Tunnetta ja eloa Taitoan strategiaan

Home / Yleinen / Tunnetta ja eloa Taitoan strategiaan

– Olimme päivittäneet Taitoan strategiaa ja lähdimme hakemaan ratkaisua siihen, miten saisimme puhallettua siihen eloa ja tunnetta. Halusimme lisätä esimiesten valmiuksia viestiä strategiasta eteenpäin organisaatiossamme, toimitusjohtaja Anne Lindqvist kertoo.

Taitoan 30-henkinen esimiesjoukko osallistui Vapaa pudotuksen EsimiesCampille tammikuussa 2015. Kahden päivän valmennuksen aikana taitoalaiset pääsivät tekemään yhdessä töitä – miettimään, ideoimaan ja oivaltamaan.

– Strategia ei saa olla kaavamainen prosessi, vaan sitä pitää elää joka päivä. Kun näimme ensimmäisen päivän työstämisen jäljiltä piirtäjän tekemän kuvan työmme kiteytyksestä, strategiamme heräsi eloon. Siinä hetkessä oli sellainen yhteinen ahaa-elämys. Tuli ihan sellainen olo, että tästä käynnistyvät talkoot, Anne kuvailee.

Valmennuksen lopputuloksena syntyi paitsi yhteinen näkemys Taitoan strategiasta, myös konkreettinen viestintäsuunnitelma, jossa listattiin tehtävät ja vastuut strategiasta viestimiseen.

– Vapaa pudotuksella on juuri sopivasti tilannejoustavuutta, valmentajat ovat koko ajan tilanteen tasalla. Valmennuksissa edetään tilanteen ja osallistujien mukaan, ja luovuudelle on aikaa. Tiina ja Johanna saivat meidän joukoista paljon irti. Olimme koko porukka todella tyytyväisiä valmennuksen tuloksiin, Anne kertoo.

– Vapaa pudotus sopii hyvin innovatiiviseen joukkoon, jossa halutaan selkeästi uudistua. He eivät tee valmennuksia samalla kaavalla kaikille, vaan muokkaavat aina asiakkaan tarpeisiin ja uudistuvat koko ajan myös itse. Heillä on korkea bisnesetiikka ja he laittavat valmennuksissa itsensä likoon, Anne kuvailee.